2015. augusztus 3., hétfő

Richall Cordast - 2# Nincs kiút

A nap már lassan lebukott volna Demertan hegye mögött, amikor a fekete hó emberei Lounar Wolffal az élen beléptek a Hajnali fény nevű ivó ajtaján. A 12 tagú különítmény egy szó nélkül követte a parancsnokot, aki leült egy nagy asztalhoz, a szinte teljesen üres kocsmában. Tatoss városában este kijárási tilalom volt napnyugtától napkeltéig, ennek köszönhetően már csak egy egy-egy ember próbálta gyorsan meginni a maradék italát. A város egy napnyi járóföldre sem volt a börtöntől, az utat fáradtság nélkül tették meg a harcosok, de azért jól esett végre leülniük és megpihenniük.
- Mi van veled barátom? Egész úton szavadat sem hallottam. - Fordult oda Trensonn Richallhoz miután helyed foglaltak a hosszú fa asztalnál.
- Semmi-semmi, csak gondolkodtam. Nem biztos, hogy helyesen döntöttem. Ez az élet, vagy halál dolog megrémisztett. Túl könnyen adtam el a lelkem.
- Figyelj. Nem volt választásod. Ne tépelődj ezen. Szerintem nem lett volna olyan ember, aki nem az életet választja.
- Az még rendben van, de mondd meg nekem őszintén. Megéri? Életen át szolgálni egy olyan ügyet amit elítélsz? Mert ugye a kapitány megmondta, ez életed végéig tartó szolgálat...
- Nem egészen úgy van az! - Vágott közbe egy édesen csicsergő női hang.
Richall szava elakadt, mivel nem is sejtette, hogy nő is van köztük, mivel a lány kendő és kalap mögé rejtőzve jött velük egész úton, szótlanul. A hang tulajdonosa Layla Denn volt, a 14 évvel ezelőtti király elleni lázadás fő vezetőjének, Robert Dennek a lánya. Amikor a lázadást leverték és kivégezték Robertet, a parancsnok magához vette a fiatal gyermeket és azóta is lányaként nevelte.
- Micsoda? - kérdezett vissza Richall
- Volt már rá példa, hogy a király a főparancsnok kérésére felmentett embereket a szolgálat alól, hálája jeléül a jó szolgálatért.
- Kislány. Hány ember volt az aki ezt a "kegyelmet" kiérdemelte eddig, és mennyi szolgálat után? Gondolom nem egy-két küldetést kellett túlélni ehhez.
- Igazad van... - mondta Layla kissé elbizonytalanodva - eddig 3 embert mentettek fel a szolgálat alatt, mindannyian minimum 30-40 küldetést teljesítettek sikerrel.
- Látod? Tudtam én. És ha jól sejtem, nem az volt a küldetésük, hogy vigyenek egy csokor virágot a kovács feleségének. - Mondta Rico gúnyos mosollyal az arcán.
A lány láthatóan kicsit megszeppent. Soha nem gondolt bele abba, hogy mi miért történik, ő csak követte a nevelőapját és engedelmeskedett neki. Ő maga sem értette miért, de szerette azt az embert, aki megölte a vérszerinti apját és mélyen belül hitte, hogy nem rossz ember, csak parancsot teljesít.
- Uraim! - harsant fel Lounar - Akkor ismét bővültünk két új harcossal, akik beszállnak a sajnálatosan elhúnyt Raon Thor és Petras Enmedia helyére. Jó harcosok voltak, csak sajnos annyira sötétek mint az éjszaka. Tanulva az ő hibájukból, változtatni fogunk az eddig bevett szokáson és nem kettesével fogtok küldetést teljesíteni, hanem megduplázzuk a létszámot és minden csapat kap egy-egy vezetőt, aki az én jobb és bal kezem lesz egyszerre. És akkor fel is avatjuk a két újoncunkat, mert rögtön megkapjátok az első küldetést. A vezetőtök Thereon Sefl lesz, a helyettes parancsnok, csak hogy jó kezekben legyetek. Ja igen, Layla is veletek tart. A részleteket Thereon elmondja. Vigyázzatok a két jómadárra!
- Na szóval... - huppant le Trensonnék mellé a kapitány helyettese - A küldetésünk egyszerű. Az egyik zachi nemes, bizonyos kimondhatatlan nevű Frdanokl Rimnas vagy hgoy az istenben hívják, na mindegy. Szóval van ez az ember, aki a hírek szerint fegyverekkel kereskedik, megkerülve a királyi adótörvényeket. A hírek szerint ez az ember 7 nap múlva indul el, hogy látogatóba érkezzen ide Tatossba, a fiához, aki itt kereskedik. Viszont minden nap érkezik és megy vissza egy-egy szállítmányozó kocsija. Ki kell figyelnünk, hogy mikor, hány emberrel érkezik kocsi, és a 6 nap múlva érkezőt átkutatni, majd pedig elkapni azt a nagy embert. Érthető volt?
- Igen. - szólt Trensonn
- Akkor szedjétek össze magatokat, mert 1 óra múlva indulunk.
- Hova? - kérdezte meglepődve Richall
- A megfigyelésünk helyére, egy Walden nevű faluba.
Richall mozdulatlanul ült tovább, a fejében gondolatok kavarogtak. Még mindig nem tudta helyesen döntött-e amikor elvállalta ezt az egészet. Talán jobb lett volna a halálbüntetés. Ahogy Trensonnra pillantott, kételkedés fogta el. - "Megölt egy egész falut egymaga. Lehet hogy nagyon nem az, akinek mutatja magát" - Rico kezdte úgy érezni, hogy senkiben nem bízhat. Egyedül volt. Egyedül az egész világ ellen, de tudta azt, hogy innentől nincs kiút...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése